› רשת סִי (Si) - פינת השף:

   
  פינת השף היא הפינה שלכם ובשבילכם!
השף שלנו חושף את הסודות מאחורי המתכונים הכי מבוקשים שלנו.
זאת ההזדמנות שלכם להיות השפים בבית ולשחזר את ההצלחה במנה מרשימה.

אז מה מתחשק לכם היום על הצלחת?
   

 


   
 
   
 
   
 
 

 

 

פרגיות ממולאות

  8 מנות
   
 
 
› המרכיבים:
  • 8 יחידות נתחי פרגית ללא העור ושומן
  • 1/2 כוס של אגוזי קשיו
  • 1/2 כוס פיסטוקים
  • 1/2 כוס של תאנים מיובשים
  • 1/2 כוס משמשים מיובשים
  • חצי כפית כמון טחון
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • למרינדה:
  • כף רוטב סויה
  • מיץ מחצי לימון
  • 150 מ"ל קרם קוקוס
  • כף רוטב צ'ילי מתוק
  • כפית שמן שומשום
  • להגשה:
  • כף שומשום לבן
› אופן ההכנה:
  • מערבבים בקערה את חומרי המרינדה, מכניסים את הפרגיות ומשרים לפחות שעה במקרר.
  • מכינים את המילוי: מכניסים למעבד מזון את האגוזים, הפירות היבשים, הכמון והפטרוזיליה וטוחנים בפולסים למחית גסה ואחידה.
  • מוציאים את הפרגיות מהמרינדה וממלאים כל אחת עם כף מהמילוי. מגלגלים וסוגרים בעזרת קיסם.
  • מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • מסדרים את הפרגיות בתבנית, יוצקים עליהן את מה שנשאר מהמרינדה ומכסים בנייר כסף. מכניסים לתנור ל-15 דקות.
  • מסירים את נייר הכסף מגבירים את החום ל-210 וצולים בחום עליון כ-5 דקות. הופכים את הפרגיות וצולים 5 דקות נוספות.
  • מומלץ למזוג מהנוזלים שבתבנית על הפרגיות על מנת למנוע התייבשות.
  • בתום הבישול מוציאים את הפרגיות מהתבנית ומוציאים את הקיסמים. מסננים את הרוטב לסיר קטן ומרתיחים עד לקבל רוטב סמיך.
  • מסדרים פרגית על הצלחת יוצקים מעט מן הרוטב ומפזרים מעל את השומשום.